Avular

Press

 

Het Eindhovense bedrijf, dat begon als spin-off van de Technische Universiteit te Eindhoven, heeft een extra investering opgehaald van haar huidige investeerder Lumipol. Met deze investering gaat het inmiddels vijftig koppen tellende team de volgende fase van groei mogelijk maken.

 

De investering

De reden van investering was tweeledig vanuit Lumipol. Tom Krieckaert, CEO van Lumipol, legt uit: “We geloven echt in dit team en het team heeft zich de afgelopen jaren ook echt bewezen. Dat blijft voor ons een van de meest belangrijke redenen om te investeren in een bedrijf – aan een leuk idee heb je niets als je geen topteam hebt om het uit te voeren. Ook zien we veel mogelijkheden tot kruisbestuiving met de andere bedrijven in de Lumipol groep. Daarnaast is de markt van mobiele robotica ontzettend booming en wij delen de visie dat mobiele robotica kan helpen om ’s werelds moeilijkste vraagstukken op te lossen”.

 

De stip op de horizon

Avular wil binnen tien jaar in de top 10 van wereldspelers in de mobiele robotica staan. Maar daar beginnen ze in Eindhoven mee. Zo zijn ze met lokale partijen in gesprek over een consortium rondom robotica-ontwikkeling in de regio. De Brainport regio staat bekend om zijn ontwikkelingen binnen de high-tech systemen en complexe regeltechniek, maar tot op heden is er voor mobiele robots nog geen centrale plek waar alle partijen kunnen samenwerken, demonstreren en testen. Hier wil het bedrijf een leidende rol in de omgeving in nemen, om vervolgens vanuit Eindhoven de wereld te gaan veroveren.

 

Een grote stap

De verdere samenwerking met Lumipol is een logische stap, aldus Yuri Steinbuch, CBO bij Avular: “In 2018 hebben we de eerste investering van Lumipol ontvangen, destijds met een vierkoppig team. Inmiddels zijn we met meer dan 50 werknemers en hebben we een aardig productportfolio opgebouwd. We zijn als bedrijf gegroeid, maar ook in de samenwerking met Lumipol en we zijn blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten”. Maar deze volgende stap is eigenlijk vorig jaar al begonnen. De afgelopen twaalf maanden stonden voor het team al in het teken van product definiëren en door-ontwikkelen, en de investering van Lumipol gaat dat nog eens extra aanzwengelen. Het bedrijf introduceerde in december 2021 hun nieuwe productlijn De Autopilots; een modulair platform waarmee ondernemers en engineers hun mobiele robotica-ontwikkeling met een voorsprong kunnen beginnen. Daarnaast is het groeiende team onafgebroken bezig met de ontwikkeling van Avular’s robotplatformen. In zowel klantprojecten als eigen R&D trajecten.

 

Wisseling van de wacht – wijzigingen directie

In juli 2021 verwelkomde Avular Koen Evers als nieuw directielid. Met zijn ervaring in verschillende leiderschapsrollen bij Vanderlande op zowel technisch en commercieel gebied, laat hij samen met Albert Maas en Yuri Steinbuch Avular groeien tot internationale speler. Eerder trad Joop aan den Toorn stapsgewijs terug als directielid, onlangs officieel, om zich volledig te kunnen focussen op zijn grootste passie: de techniek in het Avular portfolio. Deze wisseling van de wacht ziet Maas, CEO en medeoprichter van Avular, als een grote gamechanger voor het bedrijf: “Het terugtreden van Joop was een grote switch voor onze board, maar we zijn allen erg blij dat Joop zich nu kan focussen op wat hij het liefste doet. De komst van Koen als Managing Director bracht direct veel ervaring mee, wat onze propositie reeds verder heeft versterkt. Met Joops toevoeging aan de technische ontwikkelingen in het bedrijf en Koens expertise over strategie en structuur, staan we aan het begin van een nog succesvollere reis”.

 

What’s next

Met een nieuwe investering, de huidige productontwikkelingen en een nieuw bestuurslid, is Avular helemaal klaar voor de volgende stap. Het bedrijf heeft intern de laatste tijd niet alleen focus gehad op de productontwikkeling, maar ook op aanscherping van interne structuren en strategieën, onder leiding van Evers. “We hebben allereerst de visie van het bedrijf geanalyseerd; niet alleen op het gebied van technische aspiratie, maar ook qua cultuur, company values en purpose; de redenen waarom Avular bestaat. Die redenen voelden we natuurlijk al, dat zit in ons DNA. Maar het definiëren en ermee naar buiten treden hebben we tot op heden nog te weinig gedaan. Daar gaan we verandering in brengen. En we hebben twee ultieme doelen gesteld. Over tien jaar willen we een top-10 wereldspeler zijn op het gebied van mobiele robotica, en rijden/vliegen/varen er een miljoen robots met Avular technologie op de wereld rond. Dat is ambitieus, maar we zijn ervan overtuigd dat dit mogelijk is. We willen een impact maken op de wereld en daarbij met de juiste partners samenwerken.” legt Evers uit.

 

Over Avular

Avular is een pionier in de wereld van mobiele robotica, afkomstig uit Eindhoven. Het is een jong en ambitieus bedrijf en dat ernaar streeft om de wereld van complexe mobiele robotica voor iedereen toegankelijk te maken. Avular heeft een divers productportfolio – Essentials, Prime, Cerebra – evenals ons modulaire droneplatform Vertex en het modulaire rijdende robotplatform Ranger. Avular, opgericht in 2014, begon als een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven. In de afgelopen drie jaar is Avular vertienvoudigd, bestaande uit een multidisciplinair team, waardoor uitgebreide in-house ontwikkeling mogelijk is.

 

Perscontact

Voor vragen en meer informatie omtrent dit persbericht en Avular in het algemeen, neem je gerust contact op met:

Lia Maria Marchena Fuenmayor – Marketing Manager

[email protected]

Tel: +314 030 415 86

Avular LinkedIn