Avular

PressAvular zet gedurfde stap om de uitdaging aan te gaan met de robotgiganten uit de VS en China.


Wat ooit de bakermat van glasinnovatie was voor producten die het leven van mensen veranderden, ontstaat nu een scale-up met het potentieel om datzelfde te doen; Avular. Deze specialist in mobiele robotica streeft ernaar om tegen 2030 meer dan een miljoen door Avular aangedreven robots te hebben rijden en vliegen, om een mooiere toekomst voor iedereen te creëren. Een nieuw hoofdkantoor is de volgende stap om verder op te schalen en aan de marktvraag te voldoen. In het najaar van 2023 verhuist Avular naar hun nieuwe onderkomen: het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T in hartje Eindhoven. Als je hun nieuwe pand binnenstapt, voel je de ambitie. De energie. De innovatie. Het potentieel om met ’s werelds robotgiganten mee te doen. En de sterke overtuiging dat mobiele robots een enorme positieve impact op de wereld gaan hebben.


State-of-the-art robotics om ‘s werelds grootste uitdagingen op te lossen.

De wereld heeft die impact nodig. Onze samenleving staat voor grote uitdagingen: enorme arbeidstekorten, snel verergerende klimaatverandering, onbetaalbare en gebrekkige gezondheidszorg in een vergrijzende samenleving, en een wereldwijde afname van de voedselzekerheid. Mobiele robots zullen een sleutelrol spelen bij het aanpakken van deze uitdagingen – en een centrale onderdeel hierin spelen is altijd het doel van Avular geweest. De missie van het bedrijf is om de beste technologie en producten te ontwikkelen die nodig zijn voor robotisering in alle sectoren en om robots voor iedereen toegankelijk te maken. Dit doen ze met een veelzijdig productportfolio. Dit omvat hun eigen autonomie software, waarbij gebruik wordt gemaakt van ultra-moderne world modeling, sensorfusie, AI en algoritmes voor robotgedrag. Daarnaast ontwikkelt Avular drones en rijdende robots from scratch, als geïntegreerde producten. Door dit volledig in-house te doen, is er volledige controle over elke stap van het proces, waarbij altijd de kwaliteit en veiligheid wordt gewaarborgd. Het bedrijf werkt nauw samen met de plek waar het allemaal begon: de Technische Universiteit Eindhoven. Deze toonaangevende universiteit in robotica bewijst haar expertise als zesvoudig wereldkampioen robotvoetbal.


Europese technologie, data security en kwaliteit.

Het is geen toeval dat het bedrijf ervoor kiest om in Eindhoven te blijven om op te schalen, want het wordt geprezen als één van de meest innovatieve steden in Europa en werd zelfs uitgeroepen tot slimste regio ter wereld. De regio huist een unieke mix van baanbrekend systeem design en high-tech productie, gedreven door techologiebedrijven zoals ASML, met daarnaast een universiteit die wereldwijd koploper is op het gebied van robottechnologie en een globaal toonaangevende academie op het gebied van design. Avular brengt deze unieke mix van technologie, productie en design naar de wereld van mobiele robotica. “Europa blijft achter. We zien grote investeringen in robotica in de VS en China, maar hier in Europa zijn nog geen noemenswaardige spelers. We hebben zo veel te bieden: de beste technologie, gegevensbeveiliging en productkwaliteit ter wereld. Met de verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor kunnen we blijven groeien en ons voorbereiden om Europa’s koploper te worden op het gebied van mobiele robotica”, zegt Albert Maas, oprichter en CEO van Avular.


De meest hightech robotica-hub van Europa.

Waar ooit vloeibaar glas stroomde, vliegen nu drones in Europa’s grootste indoor drone testkooi (1800 m3), terwijl rijdende robots zowel binnen als buiten getest worden. In het najaar van 2023 verhuist Avular naar hun nieuwe onderkomen. Het biedt niet alleen voldoende ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe robots en het groeiende team (6500 m2), het past ook perfect bij de ambitie van het bedrijf. Dit nieuwe zenuwcentrum voor Avular is niet zomaar een kantoorruimte, maar een hub van innovatie en creativiteit dat de bedrijfsgrenzen overstijgt. Een plek waar geavanceerde technologie de menselijke vindingrijkheid ontmoet om de toekomst van mobiele robots vorm te geven door samenwerkingen tussen bedrijven, onderzoekers en overheden. En dat met voldoende ruimte voor 300 medewerkers en een groot auditorium om meer dan 250 bezoekers te ontvangen en te inspireren. Het feit dat het jonge bedrijf dit iconische gebouw is toevertrouwd, spreekt boekdelen over de collectieve overtuiging dat ze een leidende speler zullen worden in de wereld van mobiele robotica. 


Een revolutie in de wereld van mobiele robotica.

Het bedrijf heeft de steun van de Lumipol Group, een investeerder van verschillende toonaangevende, internationaal opererende technologiebedrijven. Lumipol deelt de visie dat mobiele robotica zal helpen bij het oplossen van ‘s werelds moeilijkste problemen. “We zijn altijd op zoek naar bedrijven die onze missie ondersteunen, namelijk “Powering the World”. Avular is geen uitzondering daarop. Het niveau van volwassenheid dat het bedrijf de afgelopen vijf jaar heeft bereikt, geeft ons de reden om te geloven dat ze echt een revolutie teweeg zullen brengen in de wereld van de robotica”, zegt Tom Krieckaert, CEO van Lumipol Group.

Avular weet dat mobiele robots het tekort aan arbeidskrachten in veel industrieën direct zullen oplossen en dit is precies waar hun baanbrekende technologie tot bloei zal komen. Ze geloven dat robots samen met het personeel zullen werken, eenvoudige taken zullen uitvoeren en zo de druk op onze mensen drastisch zullen verlagen. Zo kunnen mensen zich focussen op complexere en veeleisendere taken waar creativiteit en een menselijke touch nodig zijn. Dit verlicht de druk op onze gezondheidszorg en zorgt voor kwalitatief hoogstaande inspectie en onderhoud van onze energie-infrastructuur om een wereld mogelijk te maken die gebaseerd is op duurzame energiebronnen. Bovendien zullen mobiele robots duurzame oplossingen mogelijk maken, zoals precisielandbouw, multi-cropping en miniaturisatie van machines, om onze voetafdruk op de aarde te verkleinen. Op deze manier creëren mobiele robots een weg naar het oplossen van de grootste uitdagingen ter wereld. En Avular gaat een sleutelrol spelen bij het creëren van deze oplossingen.


Voor vragen, contacteer:

[email protected]

Lia Maria Marchena Fuenmayor

Tel: +31681750996Over Avular

Avular, opgericht in 2014, is momenteel gevestigd op Strijp-T in het hart van Brainport in Eindhoven. Avular, een pionier in de wereld van mobiele robotica, is een jong en ambitieus bedrijf met een duidelijk doel: ‘Met prachtige technologie versnellen we de creatie van mobiele robottoepassingen, die een betere toekomst voor iedereen vormgeven.’

Het huidige portfolio van het bedrijf bestaat uit een grondrobot: The Origin One (voor binnen- en buitentoepassingen), een drone: The Vertex One en Autopilots; modulaire hard- en softwareoplossingen voor de robotisering van elke machine. Hun voorsprong komt van volledig in-house ontworpen geïntegreerde producten, state-of-the-art autonomiesoftware en Europese kwaliteit en veiligheid. Avular is actief in de domeinen Utilities & Industrial Assets, Construction, Agriculture & Landscaping en Academic & Corporate Research. Sinds het begin is het bedrijf exponentieel gegroeid en bestaat het momenteel uit een multidisciplinair team van 75 robotica-professionals die uitgebreide interne ontwikkeling mogelijk maken. In de komende 5 jaar verwacht het bedrijf uit te groeien tot een team van 300+.