Avular

Press

i-team en Avular gaan een strategisch partnership aan om de nieuwe generatie innovatieve cobot oplossingen in de industriële schoonmaakmarkt te introduceren


i-team en Avular presenteren vol trots hun nieuwe Joint Venture: i-botics B.V., gevestigd in ‘s werelds slimste regio, Brainport Eindhoven. Samen gaan zij de industriële schoonmaakmarkt veroveren door innovatieve cobot oplossingen in de markt te zetten.

Amsterdam, 10 mei, 2022 – Op de InterClean 2022 nemen i-team Global en Avular, beide in Eindhoven gevestigd, de volgende stap in hun samenwerking. Om hun partnership verder te versterken, hebben ze de Joint Venture i-botics B.V. opgericht, welke de organisatorische structuur zal vormen voor een lange-termijn samenwerking in de autonome industriële schoonmaak industrie.

De eerste mijlpaal is de release van de cobotic-65; een volledig autonome cobotische schrob- en zuigmachine. De cobotic-65 is op dit moment al operationeel in verschillende landen en is klaar om in grote aantallen de markt op te gaan.

i-team neemt haar inzicht in de schoonmaak branche mee in het partnership, om voor de perfecte afstemming te zorgen tussen wat de schoonmaker nodig heeft en wat hun cobots verzorgen. I-team’s visie van cobots is erop gericht om focus te creëren voor de schoonmaker, zodat hij doet wat hij het beste kan: zijn getrainde, menselijke oog gebruiken. Een cobot is ontworpen om samen te werken met de mens (anders dan een robot). De schoonmakers kunnen dan werken aan complexe en gedetailleerde taken, terwijl de cobot de repetitieve taken voor haar rekening neemt.

Avular neem haar kennis mee over complexe sensoriek, geavanceerde regeltechniek en efficiëntie rekenmethodes om zo veilige, betrouwbare en snelle autonome operatie van de cobots te kunnen garanderen. Avular’s high-tech en modulaire robot autonomie systeem zorgt voor slimme en efficiënte autonome operatie van schoonmaak machines.

Yuri Steinbuch (Chief Business Officer bij Avular): “i-team met hun focus op innovatie en het nieuwste van het nieuwste in de schoonmaak industrie is voor ons een ideale match. Onze gebundelde krachten kunnen een grote verandering verzorgen in de professionele schoonmaak industrie.”

i-team en Avular delen een gezamenlijke visie voor de toekomst van autonoom schoonmaken. De bedrijven gaan hun innovatie krachten inzetten om meer baanbrekende autonome schoonmaak oplossingen te realiseren, zoals de cobotic-65. Zoals Frank van de Ven (Chief Executive Office van i-team) het zegt: “Samen zijn we beter!”


Over i-team

i-team richt zich op de ontwikkeling en het ontwerp van high-end schoonmaak machines en producten. Van schrob-zuig machines, stofzuigers, kauwgom verwijderaars, licht oplossingen, microvezel pads tot alles-in-een schoonmaak eilanden. Ons doel is het simpeler maken van het volledige schoonmaak process en het terugbrengen van de lol in het schoonmaken. Bij i-team doen we alles volgens onze kernwaarden, die worden samengevat door drie eenvoudig, maar betekenisvolle woorden: Inquire, Innovate, Inspire.


Over Avular

Avular is een pionier in de wereld van mobiele robotica, en is gevestigd in Eindhoven. Het is het doel van Avular om complexe, mobiele robots voor eenieder toegankelijk te maken, en met die robots bij te dragen aan een betere toekomst voor ons allen. Avular heeft een breed product portfolio over de volle breedte van de robotica: van ons modulaire robot brein en state-of-the-art perceptie tot aan onze vliegende en rijdende robot platformen. Naast hun robotica producten bieden ze ook Engineering Services voor hun klanten, waar ze hun robotica producten in de toepassing van de klant inzetten. Avular is gestart al seen spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven in 2014. Ze zijn nu een volwassen en altijd groeiend bedrijf met verschillende multidisciplenaire R&D teams, met een grote focus op productontwikkeling.


Perscontact

Voor vragen en meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Yuri Steinbuch – Chief Business Officer Avular
[email protected]

Tel: +314 030 415 86
Avular LinkedIn

Arnold Vleeskens– Marketing Manager i-team
[email protected]

T: +3140 266 2450
i-team LinkedIn