Avular

Press

Avular accelereert in het toegankelijk maken van mobiele robotica.

 

Nederlandse start-up Avular wint CES 2022 Innovation Award Honoree voor hun nieuwe productlijn The Essentials. Het bedrijf versterkt zijn propositie in de industrie met een nieuwe codirecteur om het vertienvoudig gegroeide team te leiden.

 

Eindhoven, 08 december, 2021Avular, pionier in mobiele robotica, groeit in hoog tempo. Het bedrijf introduceert de productlijn The Essentials en wordt daarmee meteen tot CES 2022 Innovation Awards Honoree benoemd in de categorie Robotica. Om het bedrijf door deze snelle groei en succes te leiden, heeft Avular een nieuw bestuurslid verwelkomd.

The Essentials; de ultieme bouwblokken voor mobiele robotica

Met The Essentials hebben ondernemers en engineers een modulair platform om hun mobiele robotica-ontwikkeling met een voorsprong te beginnen en hun time-to-market aanzienlijk te verkorten. Deze bouwblokken (modules) vormen het brein van elke (mobiele) robot; het leest de sensorgegevens, bedient de motoren en bevat navigatieoplossingen voor elke (mobiele) robottoepassing. De Essentials vormen de centrale hub voor alle (data)verwerking en communicatie binnen de robot en naar de cloud.

Met dit platform kunnen klanten zich concentreren op hun bedrijf en hun eigen expertise implementeren, terwijl The Essentials alle robotspecifieke uitdagingen aangaat. Of er nu wordt begonnen met een bestaande machine en er een slimme, autonome robot van gemaakt wordt, of er helemaal opnieuw wordt begonnen met een businesscase om samen te ontwikkelen.

CES 2022 Innovation Awards Honoree

Het succes van The Essentials wordt al direct erkend, door benoemd te worden als CES 2022 Innovation Awards Honoree in de categorie Robotics.

Op 14 oktober 2021 nam Avular deel aan CES Unveiled Amsterdam om The Essentials te presenteren. Het CES Innovation Awards-programma is een jaarlijkse wedstrijd waarin uitmuntend design en engineering in technologieën worden gewaardeerd. Voor deze prestigieuze prijs werd Avular genomineerd door zeer gerespecteerde experts en juryleden.

Avular zal deelnemen aan de CES op stand 51733 in Las Vegas, die zal plaatsvinden van 5 tot 8 januari 2022.

14 jaar branche-expertise erbij voor Avular, met een nieuw bestuurslid

Om het bedrijf voor te bereiden op en te leiden door de versnelde groei, verwelkomde Avular Koen Evers als nieuw bestuurslid. Samen met Albert Maas en Yuri Steinbuch zal Koen Avular laten uitgroeien tot een grote internationale speler. Zijn ervaring in verschillende technische en commerciële leiderschapsrollen bij Vanderlande zal de algemene expertise en kennis van het bedrijf verbreden.

“We zijn vereerd dat Koen toetreedt tot onze board. Zijn ervaring in de industrie, terwijl hij leidinggaf aan grote, door innovatie gedreven teams, zal onze propositie verder versterken”, aldus Albert Maas, CEO en medeoprichter van Avular. “We kijken uit naar zijn bijdragen aan de positieve impact van Avular op de regio en de wereld.”

Beeldmateriaal

Als aanvulling op de inhoud van dit persbericht is er beeldmateriaal beschikbaar op de perspagina op onze website.

Over Avular

Avular is een pionier in de wereld van mobiele robotica, afkomstig uit Eindhoven. Wij zijn een jong bedrijf en streven ernaar om de wereld van complexe mobiele robotica voor iedereen toegankelijk te maken. We hebben een divers productportfolio – Essentials, Prime, Cerebra – evenals ons modulaire droneplatform Vertex en het modulaire rijdende robotplatform Ranger. Avular, opgericht in 2014, begon als een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven.

In de afgelopen drie jaar is Avular vertienvoudigd, bestaande uit een multidisciplinair team, waardoor uitgebreide in-house ontwikkeling mogelijk is. Met onze snelle groei zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten om het team te versterken en samen te bouwen aan de toekomst van mobiele robotica.

Perscontact

Voor vragen en meer informatie omtrent deze press release en Avular in het algemeen, neem dan gerust contact op met:

Lia Maria Marchena Fuenmayor – Marketing Manager

[email protected]

Tel: +314 030 415 86

Avular LinkedIn