Blog

MELT at Avular

Avular en KRAGT openen workspace voor
groeiende robotica industrie in Eindhoven


Eindhoven,13 juli 2023 – Het iconische gebouw TY op Strijp-T, ook wel de ‘glaskathedraal’ genoemd, wordt momenteel omgetoverd tot workspace voor robotica- en hightech start- en scale-ups. Met de 6000 vierkante meter die dit voormalige Philips Glaslaboratorium groot is, gaat het gebouw een inspirerende werkomgeving worden voor bedrijven die elkaar aanvullen in de hightech maakindustrie. Initiatiefnemer Avular, een mobiele robotfabrikant en softwareontwikkelaar, neemt 2500 meter van het gebouw in gebruik. De overige 3500 meter gaat dienen als shared workspace met ready-to-use kantoren, lab-, test- en experienceruimtes voor andere bedrijven in de robotica industrie.


MELT at Avular
Het workspace concept heet MELT at Avular, wat staat voor het samensmelten van werk en privé. Net als KRAGT’s eerste MELT-locatie op Strijp-T, krijgt deze locatie bij Avular tal van faciliteiten en services die ervoor zorgen dat mensen het optimale uit hun (werk)dag halen. Het wordt een flexibele omgeving met vooruitstrevende bedrijven die werkgeluk en zingeving hoog in het vaandel hebben staan. Deze visie sluit perfect aan bij de bedrijfscultuur van Avular. De nieuwe workspace op Strijp-T zal in oktober 2023 openen.


Samen werken en plezier maken
De workspace huurders en Avular maken gebruik van elkaars faciliteiten. Dat zijn onder andere een, robotica testruimte, de grootste dronekooi van Europa, een dakterras om te borrelen, een powernap area, game-ruimte en een keuken om samen te koken. Met het Philips de Jongh wandelpark ernaast. MELT at Avular is gericht op het stimuleren van samenwerking, efficiënt werken, productief zijn en samen plezier maken.


Robotica community
Op de begane grond van MELT at Avular komt lab- en testruimte voor robotica start- en scale-ups die samen een community vormen en elkaars faciliteiten kunnen delen. Daar is ook ruimte om rijdende robots en drones te testen. De eerste huurders hebben hier inmiddels hun intrek genomen. Op de eerste en tweede verdieping komen hightech bedrijven in ready-to-use kantoren met 10 tot 30 werkplekken. 8 van de 16 kantoren zijn inmiddels verhuurd. Er is ook ruimte voor een selecte groep flexwerkers die de community versterkt.


Evenementenlocatie
Net als de bestaande MELT locatie van KRAGT op Strijp-T, heeft MELT at Avular ook een fraaie boardroom en een dakterras met uitzicht over Strijp-T. Tevens is er een auditorium dat ruimte biedt aan 250 personen. Dat maakt ook deze tweede MELT locatie perfect voor evenementen als presentaties, heisessies en bedrijfsborrels.


Interesse?
Bel, WhatsApp of email Koen van Loon van KRAGT: 06 2753 4818, koen@kragtgroep. Acquisitie n.a.v. dit bericht wordt niet op prijs gesteld, tenzij het robotica-gerelateerd is 😉


Voor vragen, kunt u contact opnemen met:
[email protected]
Lia Maria Marchena Fuenmayor
Tel:+31681750996


Over Avular
Avular, een pionier in de wereld van mobiele robotica, heeft een duidelijk doel: Het versnellen van de creatie van mobiele robottoepassingen met slimme technologie om zo bij te dragen aan een betere toekomst voor iedereen.’ Het huidige portfolio bestaat uit een driving platform: The Origin One (voor binnen- en buitentoepassingen), een drone: The Vertex One en Autopilots; modulaire hard- en softwareoplossingen die elke machine kan veranderen in een autonome robot. Avular ontwerp en bouwt alle producten in-house en richt zich op de domeinen Agriculture & Landscaping, Building & Construction, Utilities & Industrial Assets en Academic & Corporate Research. Sinds de oprichting is het bedrijf enorm gegroeid en bestaat momenteel uit een multidisciplinair team van 75 robotica-professionals die. In de komende 5 jaar verwacht het bedrijf uit te groeien tot een team van 300+.

www.avular.com


Over KRAGT
De maatschappelijke behoefte aan leefruimte en de uitdagingen van onze planeet vragen om een nieuw perspectief op wonen, werken, leren en recreëren. Wij vinden dat onze leefruimtes moeten voldoen aan belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde. KRAGT is in 2009 ontstaan uit de gezamenlijke passie van twee broers voor bijzondere bouwprojecten en interieurarchitectuur. Inmiddels werkt KRAGT met een ambitieus team aan de creatie van vernieuwende leefomgevingen die inspireren en welzijn en sociale cohesie verhogen. Met hun bijzondere karakter zorgen onze leefomgevingen voor een positieve beleving.

www.kragtgroep.nl