Avular

Career

Business Controller


Ben jij op zoek naar een uitdagende functie bij een snelgroeiende high-tech scale-up waar jij je volop kunt ontwikkelen? Ter aanvulling op ons jonge, enthousiaste team zijn we op zoek naar een nieuwe controller in brede zin. De functie betreft een duo rol in zowel financial als business control.

Voor deze rol zoeken we een proactieve collega met een aantal jaren relevante werkervaring. Je kunt direct aan de slag met de financiële administratie, processen en rapportages. Daarnaast neem je de lead in de volgende stap van Avular; een coördinerende rol voor de volgende investeringsrondes, het uitwerken van het financiële plan naar de toekomst toe alsmede organiseren van en deelnemen aan gesprekken met potentiële investeerders. Ook pak je een leidende rol als aanspreekpunt voor juridische zaken, waarin je schakelt met de board, onze huisadvocaat en andere betrokken partijen.

We zoeken iemand die de leiding neemt in het verder professionaliseren van de finance & control afdeling en met het oog op de groei van onze organisatie, ook de ambitie heeft om op termijn deze afdeling verder uit te bouwen en een team vorm te geven.

Avular is een bedrijf met een internationaal en multi-disciplinair team met inmiddels meer dan 60 medewerkers, dat tot dusverre ieder jaar verdubbeld is. Het is daarom van belang dat je zowel sociaal en empathisch bent, alsook communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels zodat je met alle collega’s kunt samenwerken. Wij zoeken een pro-actieve en positief kritische financiële man/vrouw die zorgt voor evenwicht in het team. Ons ambitieuze bedrijf is continue bezig met de volgende stap richting globalisatie en verdere opschaling van het bedrijf en we zoeken dan ook iemand die met ons mee deze ambitie wil realiseren.

WERKZAAMHEDEN

Je bent verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de financiële en project administratie. Naast de reguliere werkzaamheden ligt jouw focus ook op procesverbeteringen, zoals de verregaande automatisering en het verder ontwikkelen van het AO/IC framework. Als laatste heb je een leidende rol in de financiering van de toekomstplannen van Avular.

De functie bevat onder meer de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Juiste en tijdige aanlevering managementrapportages.
 • Juiste en volledige project- en subsidie administratie, inclusief voor- en nacalculaties en omzetverantwoording op basis van voortgang.
 • Monitoren van cashflow.
 • Opstellen van budgetten voor de toekomstige internationaliseringsstappen en verdere groei van Avular
 • Overzicht creeëren in verschillende financieringsmiddelen om de verdere groei te kunnen versnellen.
 • Beoordeling van contracten en coordineren van juridische zaken (via externe advocaat).
 • Signaleren van onregelmatigheden en uitdagingen.
 • Bijdragen aan continue verbeteren van de financiële positie en processen (werkkapitaal, cashflow, marge, kostenreductie, etc.).
 • Strategisch meedenken over de gehele financiën en achterliggende bedrijfsvoering om het bedrijf financieel sterker te maken en de administratieve last te verlagen.
 • Ook ga je ondersteuning geven aan onze (beperkte) legal activiteiten, waaronder NDA’s en klantcontracten. We hebben een huisadvocaat die beschikbaar is voor alle legal vragen. 

Je werkt nauw samen met onze administratief medewerker, die zorg draagt voor het juist en tijdig inboeken van inkoopfacturen en voorbereiding en verwerking van inkomende en uitgaande betalingen. Daarnaast werk je samen met verschillende projectteams om hen support te bieden op de financiële aspecten van projecten. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie.

Als Financial/Business Controller ben je empathisch, proactief en heb je een sterke persoonlijkheid met een visie met een probleemoplossende en commerciële instelling. Je weet draagvlak te creëren door je overtuigingskracht en de inzichten die je geeft. Naast een helikopterview (je overziet het geheel en kunt vraagstukken planmatig en abstract bekijken) ben je in staat om ´out of the box´ en vernieuwend te denken en te handelen.

Je werkt zelfstandig en nauwkeurig en levert graag een bijdrage als sparringpartner voor de directie en managers. Dankzij jouw ervaring kun je hen ondersteunen bij financiële vraagstukken.

JOUW SPECS

 • 40 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt (minimaal) een afgeronde HBO opleiding op financieel of economisch gebied.
 • Minimaal 4 jaar ervaring in een relevante financiële (controller) functie.
 • Proactief en zelfstandig in de dagelijkse werkzaamheden.
 • Nauwkeurig en doortastend.
 • Sociaal en communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.

ONS AANBOD

 • Een zeer afwisselende baan waarmee je écht een verschil maakt in een internationale hightech scale-up, waar verbeterprocessen deel uitmaken van de dagelijkse werkzaamheden.
 • Veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om je baan zelf vorm te geven.
 • Deel uitmaken van een snelgroeiend bedrijf met daarin veel doorgroeimogelijkheden en korte communicatielijnen.
 • Een multi-disciplinair team vol jonge en gepassioneerde mensen.
 • Spelletjesavonden en team evenementen.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Veel ruimte voor persoonlijke groei en nieuwe ideeën.
 • De beste brandstof: goede koffie.
 • Locatie: Strijp-T in Eindhoven, waar je midden op het kruispunt tussen innovatie en creativiteit zit.
 • Borrelen met het team op vrijdag.

WIE ZIJN WIJ

Avular is een snelgroeiende high-tech scale-up gevestigd in Eindhoven. Bij Avular geloven we dat mobiele robots de wereld enorm vooruit gaan helpen. Onze doelstelling luidt dan ook: “With gorgeous tech, we accelerate the creation of mobile robotic applications that shape a brighter future for all”. Onze robots, zowel op de grond als in de lucht, vind je dan ook terug in een breed scala van toepassingen: van agri tot inspectie en van bouw en infra tot in de zorg. We stellen ambitieuze doelen voor onszelf, maar we bereiken ze met ons gemotiveerde, slimme en creatieve team. Onze mensen staan op nummer één, wat heeft geleid tot een informele en open sfeer op ons kantoor. We vinden het ook belangrijk om onze successen samen te vieren. Vanaf de eerste dag zorgen we ervoor dat jij je welkom voelt bij Avular!

“With Gorgeous Tech, we accelerate the creation of Mobile Robotic Applications that shape a Brighter Future for all.”

SOLLICITEER NU

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur je sollicitatie met CV naar onze Talent Acquisition Partner Eva Martin Enriquez via [email protected]. Een motivatiebrief toevoegen aan je sollicitatie is een pluspunt.